Küçük İşler Deyip Geçmeyin: Egzersiz Yapıyormuş Gibi Bile Hissetmeyeceğiniz Son Derece Kolay Hareketler

Bazen çok yoğun olabiliyoruz ve spor salonuna gitmek için zamanımız olmayabiliyor fakat 15-20 dakikanızı ayırarak evde yapabileceğiniz kolay egzersizler de olduğunu biliyor muydunuz? Hadi bu egzersizler nelermiş bakalım!

Kaynak: https://bestlifeonline.com/activities…

Bahçe işleri

Bahçe işleri sadece aktif kalmak için bir yol olmanın ötesinde, terapötik (tedavi edici) ve stres giderici bir hobi olarak da kabul edilir. Bahçecilik sırasında squat yapma, kaldırma, taşıma ve kollarınızla çalışma gibi aktiviteler bulunur, bu da kas dayanıklılığınızı artırır ve kalp atış hızınızı yükseltebilir.

Ev Temizliği

Ev temizliği yapmak, aktif olmanın en üretken yollarından biridir. Süpürme, elektrik süpürgesi ile temizlik yapma, zeminleri silme, düzenleme, camları yıkama ve yüzeyleri temizleme gibi görevler, aktif olmanızı sağlayan aktivitelerdir. Aynı şekilde kalp atış hızınızı artırır ve kardiyo antrenmanı olarak kabul edilebilir.

Evcil Hayvanlarla Oyun

Eğer evde bir evcil hayvanınız varsa, onunla oynamak hem onun enerjisini atmasına yardımcı olur hem de size kalori yakma fırsatı sunar. Örneğin, köpeğinizle ip çekme oyunu oynamak, karın kaslarınızı çalıştırabilir.

Yaprakları Süpürmek

Sonbahar aylarında yaprakları toplamak biraz zahmetli görünebilir, ancak bu aktivite aynı zamanda günlük egzersiziniz olabilir. Yaprak toplarken, vücut formunuza dikkat ettiğiniz sürece terleyebilirsiniz.

Çocuklar veya Torunlarla Oyun

Eğer çocuklarınız veya torunlarınız varsa, onlarla zaman geçirmek hem size hem de onlara fayda sağlar. Birlikte parkta koşmak, oynamak veya yarış yapmak, kalp atış hızınızı yükseltebilir.

Yürüyüş veya Bisiklet Sürmek

Yürüyüş ve bisiklet sürmek, mükemmel egzersizlerdir ancak bunları sadece spor olarak değil, günlük yaşamınızın bir parçası olarak düşünmeyi deneyin. İşe gitmek veya alışverişe gitmek için yürümek veya bisiklet sürmek, kalp, akciğer, eklemler, metabolizma ve zihinsel sağlık için faydalıdır.

Yüksek Basınçlı Temizlik

Yüksek basınçlı temizlik, evinizin temiz görünmesine ek olarak sizi de hareket ettirir. Bu aktivite sırasında kaslarınız, trisepsleriniz ve omuzlarınız çalışır.

Dans Etmek

Müzik açıp dans etmek hem eğlenceli bir aktivitedir hem de vücut denge ve koordinasyonunu geliştirir. Dans etmek ayrıca kardiyovasküler sağlığı da artırabilir.

Çim Biçmek

Bu başta ağır bir iş gibi görünebilir ancak formunuza dikkat ettiğinizde terlemenize neden olan bir aktivite olabilir. Özellikle reel model bir çim biçme makinesi kullanıyorsanız, bu aktivite kaslarınızı çalıştırabilir ve kalori yakmanıza yardımcı olabilir.

Alışveriş

Alışveriş yapmak, alışveriş merkezlerinde yürüyerek zaman geçirme fırsatı sunar. Genellikle alışveriş çantaları taşırken ve alışveriş arabalarını kullanırken kaslarınızı kullanırsınız.

Yüzmek

Yüzme, kardiyo sağlığına katkıda bulunmanın yanı sıra eğlenceli bir aktivitedir. Çocuklarınızla birlikte yüzmek, su oyunları oynamak ve yüzme yarışları düzenlemek kalori yakmanıza yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir