Yurt dışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat

İnternet Alışverişlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uzmanlar, Kovid-19 salgını sonrasında e-ticaret sitelerinden alışverişlerin arttığını ve alışveriş kültürünün teknolojinin gelişmesiyle yavaş yavaş bu platformlara kaydığını belirtiyor.

Alışveriş yaparken kişisel bilgilerin ele geçirilmesi ve dolandırıcılık konularında uyarılarda bulunan uzmanlara göre, yurtiçi ve yurtdışı e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunuyor.

Yurtiçi alışverişlerde, sitenin güvenilirliğini kontrol etmek için Ticaret Bakanlığı tarafından verilen güven damgasına sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor. Ayrıca sitenin uzantısını ve adını kontrol etmek de önemli. Yurtdışı alışverişlerde ise daha dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Yabancı merkezli sitelerde herhangi bir temsilci bulunmadığı için sorunlarla karşılaşıldığında muhatap bulunamıyor.

Fiyatların cazip olabileceğine dikkat çeken uzmanlar, tüketicilerin kar etme çabalarıyla daha büyük zararlara uğramamaları için dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

“Yurt dışı alışveriş sitelerine yönelik düzenlemeler yapıldı”

Bu konuda açıklama yapan Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Kenan Altınsaat ise, internet üzerinden yapılan işlemlerin kalıcı olduğunu ve kişisel bilgi ve banka bilgilerinin paylaşıldığı sitelerde vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Özellikle Çin merkezli sitelerde karşılaşılan zararların giderilmesinin zor olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

Türksat 6A uydusunda ilk ihracat! Bakan Uraloğlu anlaşmayı duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusu üzerinden ilk ihracatın gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, “TÜRKSAT 6A ile doğudaki en uzak kapsamamız olan coğrafyalara ilk defa uydu kapasitesi ihraç etmiş bulunuyoruz. Dubai’de imzalanan anlaşmayla Türksat resmen Güney Asya pazarında faaliyet gösteren bir operatör haline geldi.” dedi.

Haluk Bayraktar’dan ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ vurgusu: İthalata dayalı anlayış tarihe gömülüyor

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Türkiye’nin katma değeri yüksek ve orta-yüksek teknoloji seviyesindeki sanayi üretimi, yüzde 47’lik paya ulaşarak, düşük teknolojili alanların yüzde 17’lik payının çok üzerine çıkmayı başardı. Milli Teknoloji Hamlesi’nin çarpan etkisinin tüm ekonomiye yayıldığına tanık olduk. Türkiye ihracatçı ülkeler arasında yükselirken ithalata dayalı anlayışı da tarihe gömüyor. Türkiye, NATO içinde kendi teknolojik kimliğini inşa eden bir ülke olarak öne çıkıyor” dedi.

Küresel piyasalar ABD verilerine odaklandı: Yurtiçinde ticaret verileri bekleniyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın tarifelerinin küresel ekonomi üzerindeki olası etkilerine dair soru işaretleri belirginleşirken, hafta boyunca Fed yetkilileri sözle yönlendirmelerinde ek gümrük vergilerinin enflasyonist baskı oluşturabileceğine ilişkin endişelere dikkati çekti.

İnternet alışverişinde iade süreci sil baştan değişiyor! Artık zorunlu olacak… Tarihi de belli oldu…

Ticaret Bakanlığı yeni bir değişikliğe imza attı. Bakanlık tarafından Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde bazı değişikliklere gidildi. Değişiklikler ile tüketicilerin iade masrafı ödememesi sağlanacak ve şirketlere yüklenen sorumluluklar yüklenecek …

Honda evcil hayvanlarınızı da düşünüyor: Artık arabadan inmek istemeyecekler!

Her evcil hayvan sahibinin bildiği gibi, kedinizi arabayla taşımak çoğu zaman gerçek bir kabusa dönüşür: Tırmalama, tıslama ve aralıksız miyavlama “paketin” sadece bir parçasıdır… Honda, bu soruna yenilikçi bir çözümle son vermeye karar verdi: Kedi …

Çelebi, KAP’a bildirdi: Hindistan’a açılan davanın duruşması ertelendi

Türkiye merkezli Çelebi Hava Servisi, Hindistan’daki faaliyetlerinin sağcı partinin baskıları sonucu sonlandırılacak derecede kısıtlanması üzerine, Delhi Yüksek Mahkemesi’ne açtığı davanın duruşması görüldü. Şirketten Kamu Aydınlatma Platformu’na …