Google, Android gereksinimlerini güncelledi: 32GB depolama zorunlu oluyor

Güncel Android İşletim Sistemi Haberleri

Android işletim sistemi sürekli olarak gelişirken, uyumlu cihazların da standartları yükseltmesi gerekmektedir.

Android 15, önceki sürümlere kıyasla daha karmaşık bir yapıya sahip olduğundan, Android cihazların belirli bir minimum dahili belleğe sahip olması gerekmektedir.

Öncesinde, Android 13 veya Android 14’ü sorunsuz çalıştırabilmek için en az 16 GB dahili depolama alanı yeterli olmaktaydı.

Ancak, Android 15 ile birlikte bu gereksinim iki katına çıkarak minimum 32 GB’a yükseltilmiştir.

Depolama Alanının Kullanımı

Google, belirlenen 32 GB’lık asgari depolama alanının yüzde 75’inin genellikle sistem uygulama verileri, kullanıcı uygulamaları ve dosyaları ile önceden yüklenmiş sistem uygulamalarını içeren bir veri bölümüne ayrılacağını açıklamıştır.

Cihazlar ve Güncelleme

En az 32 GB dahili belleğe sahip olmayan akıllı telefonlar ve tabletler, Android 15’e güncellenemeyecekleri için önemle vurgulanmıştır.

Değişikliklere rağmen, OEM şirketleri 32 GB’tan az depolama alanına sahip cihazlar üretebilirler ancak bu durumda bu cihazlara Google Mobil Hizmetleri (GMS) dahil edilmeyecektir.

RAM Gereksinimleri

Google, Android 15 için RAM gereksinimlerini de artırmıştır. Daha önce, yalnızca 2 GB RAM içeren cihazlar Android Go Edition ile gönderilebiliyordu.

Android 15’ten itibaren, 3 GB RAM’e sahip cihazlar da düşük bellek optimizasyonlarını etkinleştirebilecektir.

Gelecek Android sürümleri için RAM gereksinimlerinin daha da artabileceği ve düşük bellek optimizasyonlarını etkinleştirmek için 4 GB RAM’li cihazlara ihtiyaç duyulabileceği belirtilmektedir.

Related Posts

Grok’tan dün geceyle ilgili ilk açıklama geldi: Kandırıldım

Dün akşam saatlerinden itibaren X’in yapay zeka aracı Grok tarafından verilen yanıtlar gündeme oturdu. Agresif ve argo ifadelerle yanıtlar veren Grok, devlet görevlilerine ve hassas değerler hakkında da ağır cümleler kullandı. Sabah saatlerinde erişim engeli talebi getirilen Grok konuyla ilgili ilk cevabını verdi: Kandırıldım

Spotify için kritik soruşturma

Küle “Spotify hakkında başlattığımız inceleme, kültürel üretimin adil koşullarda sürdürülebilmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

James Webb Teleskobu ilk kez bir ötegezegen keşfetti

İnsanoğlunun bugüne kadar yapmış olduğu en gelişmiş gözlemevlerinden biri olan James Webb Uzay Teleskobu, ilk kez bir ötegezegen keşfetti. Uluslararası bir astronom ekibi, bu gezegen adayını Dünya’dan yaklaşık 111 ışık yılı uzaklıkta, Antlia takımyıldızında bulunan TWA 7 adlı düşük kütleli bir yıldızın etrafındaki enkaz diskinde tespit etti.

Çin’de tespit edildi, bilim insanları alarma geçti: Dünyaya yayılma riski var

Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yapılan araştırmalarda, yarasaların böbreklerinde daha önce bilinmeyen 20 yeni virüs tespit edildi. Covid 19’un çıkış kaynağı olarak gösterilen yarasalarda tespit edilen yeni 22 virüsün yüzde 90’ından fazlası, bilim dünyası için ilk kez tanımlandı.

Kuantum bilgisayarlar evlere mi geliyor? İşin uzmanları anlattı

Kuantum hesaplama, bilim dünyasının uzun süredir hayalini kurduğu bir teknoloji olarak, karmaşık problemleri çözme potansiyeliyle dikkat çekti. Bu alanda çığır açan bir adım atarak ilk kuantum bilgi işlem çipi Ocelot’u tanıttı. Kuantum hata düzeltme …

Dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay! Amacı belli oldu

Finlandiya’dan dünyanın en basit nükleer reaktörüne onay geldi. Reaktör yalnız ısı üretimi için kullanılacak.