İBB Meclisinde İSKİ’ye ilişkin soru önergesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İSKİ Sorunları Görüşüldü

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantıları kapsamında gerçekleştirilen ikinci oturumda, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında toplandı. Toplantıda İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Kurulu’na ilişkin sorunlar ele alındı. AK Parti’li Meclis Üyesi Musa Alibaşoğlu, İstanbul’da yaşanan su sorunlarına dikkat çekti.

Alibaşoğlu, İSKİ’nin faaliyet raporlarında su kalitesinin Dünya Sağlık Örgütü standartlarında olduğu belirtilmesine rağmen, suyun son kullanıcılara yeterince ulaşamadığını ifade etti. Ayrıca, fatura okuma personelinin haklarına ilişkin yaşanan sıkıntılar ve operasyonel problemler nedeniyle bazı hanelerde sayaçların düzenli okunamadığını ve faturaların kıyas usulü ile tahakkuk ettirildiğini vurguladı.

Diğer bir Meclis Üyesi Zekeriya Koç ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim döneminde verdiği taahhütlerin yerine getirilmediğini belirtti. İleri biyolojik atık su arıtma tesislerinin hala yetersiz olduğunu ve bazı bölgelerde atık suların denize deşarj edilmesinin çevre ve sağlık açısından tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Ayrıca, İSKİ tarafından dışarıdan hizmet alımı yoluyla çalıştırılan danışman firmalar ile ilgili endişeleri dile getiren AK Parti’li Meclis Üyesi Zeynep Vurmaz Yiğit, teknik kadroların sistematik olarak pasifize edildiğini ve hizmetlerin yüksek maliyetlerle dışarıdan alındığına dikkat çekti.

Meclis Üyesi Cüneyt Tezcan ise İstanbul genelindeki kayıp-kaçak su oranlarını sorguladı ve bu konuda yapılan yatırımların etkinliğini araştırdı. Şehirdeki içme suyu şebekelerinin yenilenme durumundan, kayıp-kaçak su oranlarının ilçelere göre dağılımına kadar çeşitli konuları gündeme getirdi.

Soru önergeleri kabul edilerek Meclis’te görüşülmeye başlanacak.

Related Posts

Brezilya Borsası rekor sonrası soluklandı

Brezilya’nın B3 borsasında işlem gören Ibovespa endeksi, çarşamba günü yüzde 0,3 gerileyerek 138.800 puanın altına indi. Endeks, bir önceki seansta ulaştığı tarihi zirveden hafif geri çekildi. Bu düşüş, ABD ile Çin arasındaki gümrük vergisi …

2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi. İTO’da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan …

ÇAYKUR’un mevsimlik işçi alımı için başvurular başladı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (ÇAYKUR) 1500 mevsimlik işçi alımı için başvuruları başladı. Yetkililer, İŞKUR’un https://esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden kayıt yaptırılabileceğini, başvuruların 13 Mayıs Salı günü saat 23.59’a kadar süreceğini bildirdi.

Brent petrolün varili 63,02 dolardan işlem görüyor

Brent petrolün varili 63,02 dolardan işlem görüyor

Kripto yatırımcıları dikkat: Sıkı denetimler yolda!

Sermaye Piyasası Kurulu kripto varlık platformlarının rezerv kanıtı denetimi sürecine dair yeni ilke ve esasları açıkladı. Platformların denetim için gerekli belgeleri düzenli olarak sunması ve bağımsız denetçilerle sözleşme yapması zorunlu hale geldi. Bu düzenleme, sektördeki şeffaflık ve güvenliği artırmayı hedefliyor.

Büyüyen tehlike

Her fırsatta ifade etmişimdir; 20. Asır 1945-1989 arasında hüküm sürmüş bir zamân dilimidir. Hobsbawn’ın onu Kısa Yüzyıl olarak nitelemesi boşuna değildir. 1989’u esas almamın sebebi ise, 20.Asrı nitelendiren meşhûr Berlin Duvarı’nın yıkılışıdır. Bu sembolik bir değerlendirmedir. Değilse 20.Asrın yıkılışı bu hâdise bir anda olmuş bitmiş değildir. Çöküş, parça parça yaşandı ve hâlen yaşanmakta . 2025, yâni kronolojik olarak 21. Asrın ilk çeyreğinde bile çöküş devâm ediyor. Bunu bana düşündüren