Türkiye Ekonomi Zirvesi’nde Yapısal Dönüşüm Vurgusu

UEZ 2025 Açılışında Mehmet Şimşek’ten Ekonomi Değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Ekonomi Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada küresel krizlerin riskler kadar fırsatlar da barındırdığını belirtti. Türkiye’nin yapısal dönüşümü gerçekleştirerek bu zorlu dönemi kalıcı kazanımlara dönüştürebileceğini vurgulayan Şimşek, programlarını kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

İş ve ekonomi dünyasının önemli isimlerinin katıldığı UEZ 2025, ‘Değişen Küresel Gerçekler ve Gelecek 5.0’ temasıyla düzenleniyor. Ana sponsorluğunu Rönesans Holding’in üstlendiği zirve, Türkiye ve dünya siyasetçileri, iş dünyası liderleri ve akademisyenleri bir araya getiriyor.

Küresel Zorluklar Karşısında Türkiye’nin Avantajları

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, dünyanın karşı karşıya olduğu yapısal zorluklara dikkat çekerek, Türkiye’nin avantajlı bir konumda olduğunu belirtti. İhracat bağımlılığının görece düşük olmasının ve büyümenin iç talep odaklı olmasının Türkiye’yi diğer ülkelerden daha dayanıklı kıldığını ifade etti. Şimşek, enflasyonu kalıcı olarak tek haneye düşürmek, mali disiplini güçlendirmek, cari açığı azaltmak, verimliliği artırmak gibi hedefler doğrultusunda programlarını başarılı bir şekilde yürüttüklerini belirtti.

Dengelerin Değişmesi Türkiye İçin Yeni Fırsatlar Yaratabilir

Capital, Ekonomist ve StartUp Dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük, global borç krizinin gelişmekte olan ülkelerin yanı sıra yüksek borçluluk seviyesine sahip gelişmiş ekonomiler için de tehdit oluşturduğunu söyledi. ABD Başkanı Donald Trump’ın alınan yeni tedbirlerin küresel sistemin kurallarını yeniden belirleyebileceğine dikkat çeken Büyük, Türkiye’nin de yeni gelişmelerle fırsatlar elde edebileceğini belirtti.

Sürdürülebilir Gelecek İçin Ortak Akıl Şart

RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel ise UEZ’de toplandıklarını vurgulayarak, geleceğe yönlendirme konusunda ortak bir akıl oluşturmanın önemine işaret etti. Sürdürülebilir kalkınma ve toplum için katkı odaklı ekonomik başarının önemine değinen Çamlıbel, yatırım fonları ve özel amaçlı şirketler gibi çağdaş yatırım araçlarını sadece finansal değil, aynı zamanda toplumsal ve yapısal üretken modeller olarak konumlandırmaya çalıştıklarını belirtti. Gelecek yılların ticaret kurallarının ve rekabet paradigmasının yeniden tanımlandığı bir dönem olacağını vurgulayan Çamlıbel, politika ve yatırımların yeni çerçevede ele alınması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Tesla’nın Çin satışları 7 aydır düşüyor

Tesla’nın Çin’de üretilen elektrikli araçların satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6 düşüş kaydetti.

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

CHP’li Pala’dan UEDAŞ özelleştirmesi için sert çıkış: Gerçek bedelini kim ödüyor?

Altın tekrar yükselişe geçti! Gram fiyatı 4 bin 200 liranın eşiğinde…

Altın fiyatları rekor seviyelerden 4 bin liranın altına gerilemesinin ardından son 48 saatteki sert yükselişi ile tekrar zirveye yaklaştı.

Trafik sıkışıklığının İstanbul’a maliyeti ortaya çıktı: Zarar çok büyük

İstanbul Okan Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Selim Dündar, mega kentteki trafik sıkışıklığının yıllık maliyetinin yaklaşık 6-7 milyar dolar olduğunu bildirdi. Dündar, “Karayolu …

Nihat Zeybekci misal verdi: Faizler bu kadar yüksekken paramı faize yatırırım; faizler yüzde 30’un altındayken insanlar üretim yapar

Nihat Zeybekci misal verdi: Faizler bu kadar yüksekken paramı faize yatırırım; faizler yüzde 30’un altındayken insanlar üretim yapar

BIST 30 güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul BIST 30 endeksi güne yaklaşık yüzde 0,1 düşüşle 10.445,00 puandan başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir